Skip to main content

Alles wat je moet weten over BTW-vrijstelling op pianoles

 

Wist jij dat pianolessen vrij zijn van BTW voor iedereen jonger dan 21 jaar? Een leuk cadeautje van de Belastingdienst! Op deze manier wil de overheid muziekonderwijs stimuleren en krijgen ouders een financieel steuntje in de rug om hun kind een muzikale opleiding te geven.

Dankzij de regeling “Vrijstelling voor onderwijs in muziek, dans, drama, beeldende vorming en circustechnieken” kunnen alle kinderen én jong volwassenen pianoles krijgen zonder de BTW van 21% te hoeven betalen.

Hoe werkt de vrijstelling van BTW op pianoles?

Als je op het moment van inschrijving nog geen 21 jaar bent dan wordt automatisch de BTW-vrijstelling verrekend. Het is dan ook belangrijk dat wanneer je je aanmeldt voor de pianoles je dit aangeeft in the Piano Academy webshop. Je kan hier bij elk lespakket kiezen voor ‘jonger dan 21 jaar’ of ’21 jaar en ouder’. Zo simpel is het!

Wordt je binnenkort 21 jaar? Let op!

De leeftijdsgrens ligt strak op 21 jaar. Maar er is nog een klein voordeeltje: Als je op het moment van inschrijving nog geen 21 bent, maar gedurende het lesjaar 21 wordt, dan geldt de vrijstelling nog voor dat hele lesseizoen. Dit kan maximaal 1 jaar doorlopen. We kunnen dus in overleg zorgen dat je ook je 21ste jaar BTW vrij pianoles kan krijgen.

Meer informatie:

Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie over de BTW-vrijstelling op pianolessen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

www.belastingdienst.nl/btw/vrijstelling_voor_onderwijs_in_muziek

Leave a Reply